Dr Anne-Catherine Jaspar

AnneCatherine studeerde in 2006 af aan de faculteit Diergeneeskunde van Luik en startte de Dierenartsenpraktijk Anoa op in het jaar 2012.

Thuis bij haar ouders had ze altijd dieren: een paar dwerggeiten, een Shetland pony, katten, honden, schapen, kippen en zelfs slakken! Anne-Catherine heeft altijd genoten van hun gezelschap, en had veel plezier om haar dieren te verzorgen. 
1994 is een cruciaal jaar voor Dr Jaspar geworden, zij was toen 12 jaar oud. Een tekenwedstrijd heeft haar overtuigd over haar toekomstplannen, het thema was : « Teken wat je later wil worden », en ze tekende een dierenartsenpraktijk. Zij ging dus voor dierenarts en niets anders!
Haar roots heeft zij dus in Wallonië, meer precies in de regio Namen. Sinds de zomer van 2006 woont zij in Vlaanderen en na al die jaren hebben Vlaanderen en haar elkaar geadopteerd. Na haar stages in een Dierenkliniek in Visé (Luik), heeft zij 5 jaar in een Dierenkliniek in Oostende gewerkt, en in januari 2012 heeft zij haar dierenartsenpraktijk in Koksijde geopend.
Als dierenarts vindt zij het normaal, boeiend en noodzakelijk om permanent bijscholingen te volgen. Door die cursussen en congressen blijven de dierenartsen steeds op de hoogte van de nieuwste onderzoeksmethodes en behandelingen voor uw dier. 
AnneCatherine helpt u dus met de dagdagelijke gezondheidsproblemen van uw dier, maar haar grote passies liggen vooral bij oogheelkunde, interne diergeneeskunde, spoedgeneeskunde en echografie. Voor oogheelkunde heeft zij een extra jaar in Parijs (ENVA) gestudeerd. 
Voor chirurgie en andere disciplines kunnen jullie ook bij haar terecht. Bovendien werkt het team van Anoa samen met andere dierenartsen en specialisten, om u de "top" aan te kunnen bieden.
Zelf heeft Anne-Catherine een Westie "Odette" die altijd mee is, en een kat "Maurice."

annecatherine@anoa.be

- tijdens haar studies : stages in een gespecialiseerde dierenkliniek in Wallonië
- juli 2006 : diploma van dierenarts
- augustus 2006 - oktober 2011 : gewerkt bij een dierenkliniek in Vlaanderen
- oktober 2006 : opleiding in radioprotectie
- 2007-2009, 2011 : cursus abdominale echografie en echocardiografie (Dr Nathalie Loriot)
- 2008 : endocrinologie van gezelschapsdieren (Twiejo)
- 2009 : spoedgevallen in oogheelkunde 
- 2009 : spoed (ER)
- 2009 : dermatologie in de praktijk (Dr Jo van Leuven)
- 2010-2011: Diploma van Oftalmologie (Ecole Nationale Vétérinaire d'Alfort, Parijs)
december 2011 : AFVAC-AVEF Congres (Lyon)
- januari 2012 : opening van de Dierenartsenpraktijk Anoa
- september 2013 : oogheelkunde, Formavet
- december 2013 : AFVAC Congres Nantes
- oktober 2014 : Caniene Pyodermie, Zedelgem (Dr Vandenabeele)
- november 2014 : AFVAC Congres Parijs
- november 2015 : AFVAC Congres Lyon
- april 2016 : MLS Laser Therapy Veterinary Course
- november 2016 : AFVAC Congres Lille
- januari 2017 : lasers in diergeneeskunde, therapeutische laser
november 2017 : AFVAC Congres Lille
- mei 2018 : Start to read an ECG, Marke, Dr Gadeyne
- 24-25/03 + 28-29/04 + 16-17/06/18 : Radiologie bij kleine huisdieren, Neoanimalia Hingeon

Dierenarts Camille Vermeulen

Camille studeerde in 2016 af aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Gent. 

Als kind was zij altijd al gek op dieren, klein of groot. Het was dan ook voor niemand een verrassing toen zij voor haar droomjob ging studeren.
Na een aantal stages en werk in andere praktijken is zij in december 2017 ons team komen versterken. Camille richt zich voornamelijk op eerstelijns diergeneeskunde, maar aangezien onze opleiding als dierenarts niet eindigt bij het verkrijgen van een diploma, en wij ons voortdurend bijscholen, gaat de extra interesse van Camille vooral uit naar chirurgie en tandheelkunde.
Zelf heeft Camille verschillende huisdieren, waaronder een Golden Retriever "Kumene", twee katjes "Nila" en "Bailey" en drie paarden "Zara", "Luna" en "Nova".